Nieuwsbrief van Vertimart – In The Spotlight No.5

In the Spotlight: Visuele indicatie in Exquise Next Generation (wachtlijst afspraken)

Heb je ook te maken met open plekken in je agenda door patiënten die hun afspraak annuleren? En wil je deze snel opvullen? Maak dan kennis met de visuele indicatie in Exquise Next Generation, dé oplossing voor een efficiëntere planning van wachtlijstafspraken. Met één blik zie je direct waar er ruimte beschikbaar is, dankzij de duidelijk gemarkeerde stippellijnen.

Klik eenvoudig op de plusknop om de wachtlijstafspraken te bekijken die passen binnen die beschikbare tijd. Deze functie maakt het inplannen sneller en eenvoudiger, zodat je jouw patiënten nog beter kunt bedienen.

Wat is de wachtlijstfunctionaliteit?
In zowel Exquise Classic als Exquise Next Generation is een wachtlijstfunctionaliteit opgenomen. Deze functie biedt een handige oplossing wanneer patiënten een afspraak willen maken, maar de eerstvolgende beschikbare tijd ver in de toekomst ligt. De patiënt kan aangeven eerder te willen komen, indien er een plek vrij komt.

Hoe werkt de wachtlijst?
Wanneer een patiënt een afspraak maakt en aangeeft eerder te willen komen, kan de afspraak op de wachtlijst worden gezet. Als er vervolgens door bijvoorbeeld een annulering gaten in de agenda ontstaan, kan je deze open plekken vullen door patiënten van de wachtlijst te benaderen. Dit zorgt ervoor dat de planning efficiënter wordt benut, terwijl ook aan de wens van de patiënt wordt voldaan. Een win-win voor zowel de praktijk als de patiënt.

Belangrijkste verschillen tussen Exquise Classic en Exquise Next Generation
Hieronder volgt een korte opsomming van de belangrijkste verschillen tussen de wachtlijstfunctionaliteit in beide systemen:

1. De wachtlijst met één klik in beeld

In Exquise Next Generation zijn wachtlijstafspraken eenvoudig te benaderen met één druk op de knop. De wachtlijst bevindt zich als een tabblad in de afsprakenkolom, waardoor je snel toegang hebt.

In Exquise Classic werkt dit anders: je moet eerst de lijst met afspraken zonder datum zichtbaar maken door de kantlijn naar binnen te slepen.

Wachtlijstafspraken inplannen
Wanneer je op de plusknop klikt bij de visuele indicatie van vrije ruimte, verschijnt er een lijst met wachtlijstafspraken die binnen die specifieke tijd passen.

Automatische selectie van passende afspraken
Je hoeft niet zelf te zoeken naar afspraken die binnen de beschikbare ruimte passen. Exquise genereert automatisch een lijst op basis van criteria zoals behandelaar, afspraaksoort en afspraakduur.

3. Snel en gemakkelijk contact met de patiënt opnemen

In de weergegeven lijst kun je eenvoudig contact opnemen met de patiënt. Door op de naam van de patiënt te klikken, opent direct de patiëntkaart.

Direct bellen via de telefoonmonitor
Als de praktijk de telefoonmonitor gebruikt, zijn de telefoonnummers van de patiënt aanklikbaar en kun je direct bellen. Je hebt daarbij de keuze uit alle beschikbare telefoonnummers van de patiënt.

4. Afspraak inplannen of verwijderen van de wachtlijst

Met de knop [Plan in] kun je een wachtlijstafspraak direct in de beschikbare ruimte inplannen. De afspraak verdwijnt vervolgens automatisch van de wachtlijst.

Als je de knop [Kan niet] gebruikt, wordt die specifieke afspraak niet langer getoond voor die beschikbare ruimte. Daarnaast wordt er automatisch een balieopmerking toegevoegd waarin dit wordt vermeld.

Wil je deze informatie op je gemak nalezen? Raadpleeg dan ook onze handleiding. Via deze link kom je direct bij het hoofdstuk over de Visuele indicatie: 3.07-A Wachtlijst afspraken (exquise.nl)



Feit: In Exquise wordt automatisch een lijst gegenereerd met wachtlijstafspraken die passen binnen de beschikbare ruimte. Dit bespaart tijd en zorgt voor efficiëntie in de planning.
Fabel: Het handmatig zoeken naar een geschikte afspraak uit de wachtlijst kost veel tijd.


Wil je deze functie ook graag gebruiken?

Ben je net zo enthousiast geworden als wij over deze functionaliteit en wil je ook de overstap maken naar Next Generation om te genieten van de vele voordelen van dit uitgebreide pakket? Stuur geheel vrijblijvend een e-mail naar [email protected] of bel ons op 0299-621 370. Wij staan klaar om dit traject tot in de puntjes voor je te verzorgen.